Klubbans mått - några tumregler 

Enligt reglerna får en klubbas skaft vara max 163 cm mätt från ”hälen”. Den längden är idealisk för spelare som är ca 2 meter långa. I samma takt som du är kortare ska skaftet vara kortare för att ge dig en snabb och dribblingssäker klubba. Mätningar av elitspelares klubbor har visat att en skaftlängd på 80 till 82% av kroppens längd är vanligast.
Det innebär i praktiken att med skridskor på bör klubban lodrätt vara någonstans mellan hakan och 10 cm nedanför. Utan skridskor bör klubban vara ungefär till nästippen. 

För att du ska få snärt i skotten och kunna känna pucken får inte skaftet vara för hårt. Du ska kunna svikta skaftet utan att ta i för mycket. Välj en mjukare klubba eller ett tunnare skaft om det inte sviktar! Glöm det träklubbeälskarna säger - vill man lära sig rätt skotteknik med kompositklubbor måste man ha mjukare klubbor än vad som är möjligt med träklubbor. Ju tidigare man börjar desto... Kom ihåg att flexen ökar dvs klubban blir styvare om du kapar den. Ju mer du kapar desta högre flex (styvare) får klubban.

Dessa längdangivelser gäller för MIKEN klubbor UTOM Accuflex MV-3 och 2.0 (de måtten finns angivna vid de klubborna)!

Gör så här för att få rätt klubblängd vid beställning:
1: Mät spelarens längd.
2: Multipicera längden med 82% (0,82).
3: Det resultat du får är den idealiska skaftlängden för spelaren (dvs längden brån klubans häl till skafttoppen).
4: Gillar spelaren korta klubbor kan en kortare klubba väljas (Accuflex) och gillar spelaren längre klubbor kan en längre klubba väljas)

Det är bättre att välja en kortare klubba och förlänga skaftet än att kapa en något för lång klubba!  Klubbans egenskaper består vid en förlängning av skaftet men förändras om klubban kapas!
 
Titta gärna på denna video (Youtube) där Alexei Kovalev beskriver hur kompositklubbor ska användas!  

Och denna om du vill se vad man kan åstadkomma med MYCKET träning och litet talang...  
________________________________________________________________________________

MIKEN kompositklubbor


Priser i: 


Sök